טיול לסרביה בצל הקורונה
מהם תנאי הכניסה לסרביה בימים אלה? היכן כדאי לטייל בסרביה? מה בנוגע לחובת ביטוח נסיעות לסרביה? כל הפרטים כאן
תאריך עדכון 09/03/22חברת פספורטכארד עושה את מירב המאמצים כדי להציג מידע מדויק ועדכני, אולם ייתכנו שגיאות ו/או אי דיוקים. יודגש כי המידע הינו בגדר כלי עזר בלבד ואינו מהווה המלצה כלשהי לצורך קבלת החלטות. האחריות הינה על עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין הפסד/נזק העשויים להיגרם כתוצאה משימוש במידע זה.
רגע לפני שאתם אורזים, מתארגנים ומתכננים את מסלול הטיול שלכם בסרביה, מצאנו עבורכם את המידע הרלוונטי שכדאי לעצור רגע ולקרוא.
למרות קצב ההתחסנות בעולם, נדמה שהקורונה עדיין כאן, ובמדינות רבות חלות הגבלות שונות על התנועה. בין שמדובר בחובת מסיכות, ובין שבנוהל בדיקות בכניסה, אתם חייבים להכיר את החוקים לפני שאתם עולים על המטוס. זאת כמובן, במקביל לבדיקה של נהלי הבידוד והבדיקות ביציאה מישראל ובחזרה אליה. המדריך המלא לחופשה בסרביה בזמן מגיפה.
רוצים לדעת עוד? - לביטוח נסיעות לסרביה הכנסו לכאן
אז מה בעצם עבר על סרביה בחודשים הראשונים של הקורונה?
ה"רומן" של סרביה עם נגיף הקורונה הוא אחד המרתקים ביותר, כשהכול התחיל ב-6 במרץ 2020, ביום שבו אובחן החולה הראשון במדינה. בדומה למה שהתרחש במדינת ישראל, גם הממשלה הסרבית הגיבה במהירות ובעוצמה וכבר ב-15 במרץ הוכרז על מצב חירום לאומי בכל רחבי סרביה. בעקבות זאת נאסרה כניסת אזרחים זרים למדינה, כל חדרי הכושר, אולמות הספורט, האוניברסיטאות ובתי הספר נסגרו ועד ל-20 במרץ נסגרו גם כל הכבישים, הוטל עוצר לילה ושדה התעופה נסגר אף הוא. בתאריך הזה דווח גם על הקורבן הראשון של המגפה במדינה ובעקבות זאת הוכרז על הגבלות נוספות וקשוחות אף יותר כמו סגירת המסעדות וסגירה של כל העסקים במרכזי הקניות (למעט מכולות ובתי מרקחת).
למרבה הצער, בדומה למה שהתרחש בישראל בתום הגל הראשון, גם בסרביה פתיחת המשק בוצעה במהירות גבוהה מדי ולא באופן מבוקר. אצטדיוני הכדורגל היו מלאים עד אפס מקום, המסיבות במועדונים היו צפופות מתמיד וכפי שאתם ודאי מנחשים, נתוני התחלואה והתמותה שבו לעלות מחדש. בחודש יולי 2020 ממשלת סרביה הכריזה כי בכוונתה להטיל עוצר לילי פעם נוספת ולהקשיח את ההגבלות ובעקבות זאת התקיימו הפגנות ענק שהובילו לשינוי המדיניות ולביטול הסגר המתוכנן.
מה הסטטוס בסרביה בחודשים האחרונים?
נכון להיום התחלואה במצב קשה. בעקבות זאת ישנה הנחיה לעטות מסיכה במקומות סגורים ובתחבורה ציבורית. ברים, מסעדות, ובתי קפה מורשים לעבוד עד חצות בעוד שמועדונים נותרים סגורים. חנויות רשאיות להפתח כרגיל עד לשעה 22:00 ויש להקפיד על מרחק בין הקונים. אירועים ציבוריים יכולים להתקיים עם התקהלות של עד 500 איש תוך שמירה על ריחוק חברתי ושימוש בחיטוי ידיים.
האם צריך בדיקת קורונה לפני הטיסה לסרביה ?
אין צורך בבדיקת קורונה למחוסנים ומחלימים. תיירים לא מחוסנים שרוצים להיכנס למדינה, צריכים להציג בדיקת קורונה שלילית שנעשתה 72 שעות לפני הטיסה.
מהם התנאים לטיסה לסרביה?
עם ההגעה לסרביה יש למלא שאלון באתר הממשלתי ובתום עשרה ימים מהנחיתה, למלא אותו פעם נוספת. השאלון זמין עבורכם בלינק הזה ולאחר שתמלאו אותו, הדפיסו את התוצאה שתקבלו או צלמו את המסך.
במידה ואתם מגיעים ממדינה שהיא אינה ישראל, יש להתעדכן בנהלי הכניסה המשתנים.
מהן ההנחיות לחזרה לישראל מסרביה?
החל מה1.3.2022 אזרחים ישראלים, תושבי קבע ותושבים ארעיים כלליים בארץ לא יצטרכו להציג בדיקת קורונה לפני הטיסה לישראל. בכניסה לארץ יש לעשות בדיקת PCR בשדה התעופה ולהיות בבידוד עד לקבלת תוצאה שלילית או למשך 24 שעות, המוקדם מביניהם.
הנחיה זו חלה על כל הנוסעים הישראלים, כולל נוסעים לא מחוסנים ולא מחלימים.
האם ישנן הגבלות כאלו ואחרות על התחבורה הציבורית בסרביה?
מערכת התחבורה הציבורית בסרביה אמנם לא מרשימה במיוחד אך החדשות הטובות הן שהיא פועלת כסדרה. זאת כמובן למעט החובה לעטות מסכות. כפי שציינו, בסרביה חובה לעטות מסכות בכל מקום ציבורי פתוח שבו לא ניתן להקפיד על כללי הריחוק החברתי. לכן קחו בחשבון שיתכן שתצטרכו לעטות מסכה גם בתחנת האוטובוס או הרכבת למשל, בזמן שאתם ממתינים עם נוסעים נוספים.
באילו יעדים מומלץ לבקר בסרביה?
בניגוד לשכנותיה, סרביה נאלצה להתמודד עוד לא מעט שנים עם מלחמות קשות ולכן ענף התיירות לא התפתח כהוא זה במשך זמן רב. בשל כך הפריחה התיירותית של סרביה התחילה באיחור ניכר בהשוואה למדינות יוגוסלביה האחרות כמו סלובניה וקרואטיה. למרות כל זה, נראה שסרביה מצליחה להדביק את הפער במהירות אדירה והנה כמה רעיונות לחופשה הקרובה שלכם במדינה שמשלבת בין חיי לילה סוערים, טירות קסומות ואתרי טבע שאין שניים להם:
-
בלגרד (Belgrade) –
עיר הבירה העתיקה של סרביה שוכנת במפגש של הדנובה (Danuba) והסווה (Sava) ולמרות שנהרסה לא מעט פעמים לאורך ההיסטוריה, נכון להיום היא מלאת חיים ויופי. אתרי התיירות המומלצים והחשובים ביותר בבלגרד הם מצודת בלגרד (Belgrade Fortress) שבאה לעולם במאה ה-14, מדרחוב Knez Mihailova שניתן לטייל בו במשך שעות ארוכות, המוזיאון הלאומי, המוזיאון לתולדות היהודים בבלגרד, המוזיאון האתנוגרפי, המוזיאון לאמנות מודרנית וקתדרלת סנט סווה (Sveti Sava) שמאופיינת בסגנון בנייה ביזנטי. מעבר לכל זה, תמיד נעים לטייל לאורך הנהרות וליהנות מכמה שעות של שלווה לצד העיר המסעירה. קחו רק בחשבון שנכון לימים אלה, מועדוני הלילה המפורסמים של בלגרד, משותקים לחלוטין.
-
נובי סאד (Novi Sad) –
80 ק"מ צפונית לבלגרד, תמצאו את העיר השנייה בגודלה במדינה, שבפירוש מצדיקה ביקור. אוטובוס מבלגרד יעלה לכם פחות מעשרה אירו ובנוסף תוכלו להגיע לעיר במונית עם מדריך צמוד, ברכבת או בפשוט להצטרף לאחד מטיולי היום המוצעים תמורת כ-50 אירו לאדם. האתרים המומלצים ביותר בנובי סאד הם בית הכנסת שברחוב היהודים 11, מדרחוב Dunavska Ulica ומצודת פטרוורדין (Petrovaradin Fortress), המרשימה שבעתיים ממצודת בלגרד. בדרככם חזרה לבלגרד, מומלץ לעצור בעיר הקטנטנה סרמסקי קרלובצי (Sremski Karlovci), שם ממתינים לכם יקבים, בתי קפה, מסעדות ומדרחוב מלא הפתעות.
-
מחוז וויוודינה (Vojvodina) –
במחוז וויוודינה תמצאו את הפארק הלאומי פרושקה גורה (Fruska Gora National Park), הנחשב לאחד מאתרי הטבע המרשימים ביותר בסרביה כולה (לא עניין של מה בכך)., כשבין השאר ברחבי הפארק ישנם 16 מנזרים מרשימים ושפע של כרמים, בוסתנים ושדות רחבי ידיים. בנוסף במחוז וויוודינה ממתינה לכם עיירת היין סרמסקי קרלובצ'י (Sermski Karlovci), שמדי שנה מארחת חובבי יין מכל רחבי העולם, בפסטיבל היין שמתקיים בחודש ספטמבר. לסרמסרי קרלובצ'י ניתן להגיע ברכבת מיוחדת מבלגרד, שעונה לשם Romantika Train (רכבת הרומנטיקה). מדובר ברכבת קיטור אמיתית שחולפת בדרכה על פני נופים מפעימים ביופיים.
מה מדיניות הבידוד הנוכחית בסרביה?
נכון להיום סרביה מאפשרת כניסה חופשית מרוב המדינות בעולם, ללא בידוד, בכפוך לביצוע בדיקת קורונה עד 48 שעות לפני הטיסה.
באיזו מתכונת פועלים מוזיאונים, פארקים ואתרי תיירות מרכזיים אחרים?
אתרי התיירות בסרביה פועלים כסדרם, אם כי קיימות הגבלות כאלו ואחרות הנוגעות לשעות הפעילות ולרמת התפוסה המותרת. לפיכך מומלץ תמיד לרכוש כרטיסים מראש לכל האטרקציות שאתם מעוניינים לבקר בהן בשלב כמה שיותר מוקדם.
מילון עברי-סרבי ברוח הקורונה
- בידוד – карантин
- חום – грозница
- שיעול – кашаљ
- בית חולים – болница
- טיסה - лет
טלפונים ומרכזי מידע חשובים
- השגרירות הישראלית בסרביה - +381 11 36 43 500 (שני עד שישי, בין השעות 10:00-9:00 ובין השעות 14:00-13:00).
- הקו החם של משרד הבריאות לענייני קורונה – 19 819 (שיחה מקומית).
- מרכזי מידע מקוונים רשמיים שמספקים עדכוני קורונה בזמן אמת – אתר רשמי של משרד הבריאות הסרבי עם עדכונים בנוגע למגפה.
לקריאה נוספת
-
לאן אפשר לטוס בקורונה: מדינות אדומות וירוקות
- הדרכון הירוק למתחסנים ומחלימים - לאן נוכל לטוס?
-
בדיקות קורונה: כל המידע