אחת ולתמיד - חגים מעבירים בארץ או טסים לחו"ל?
מעדיפים לחגוג את החג בארץ או לטוס לחול ולחגוג את החג ב"שקט"? המאמר הבא מיועד לאלו ש"חייבים לטוס לחגוג את החג בחו"ל"
מה יותר משמח מאשר לקבץ את כל בני המשפחה, החל מהתינוק שנולד לבת דודתכם האהובה לפני כשנה ועד לסבתא שלא מפסיקה לנדנד על החתונה, הקריירה או החולצה שבחרתם ללבוש?
אם אתם מאלה שמחכים בכיליון עיניים לשולחן החג והמאכלים המסורתיים – אנחנו ממש שמחים בשבילכם. אבל למקרה שאתם חלק מ – 98% הנותרים, שמוכנים להשתמש בכל תירוץ ורק לא להידחס בצפיפות (וזה עוד לפני האוכל) בשולחן עם כל הדודות, הילדים, השירים והצרחות המאפיינים כל כך את החגים הישראליים שלנו כאן – יצאנו לבדוק אם אתם באמת מוכרחים לבלות את החגים בארץ, או שמא אפשר גם לצאת לחו"ל, גם להרוויח טיול הורס – וגם לדלג באלגנטיות על המפגשים המשפחתיים שקשה להימלט מהם באין סיבה מספיק טובה (או מספיק קילומטרים ביניכם). קבלו את מצעד התירוצים, היעדים, והאפשרויות – לחגוג את החופשים שלכם בחו"ל, ולהישאר בחיים.
רגע לפני שאתם אורזים ויוצאים לדרך - לרכישת ביטוח נסיעות לחו"ל הכנסו לכאן
האם אתם חייבים לחגוג את החגים בחו"ל?
הנה שאלה שקשה להשיב עליה. אם לחגוג את החגים בארץ זה עניין של פיקוח נפש עבורכם – התשובה תהיה כן, למען השלווה שלכם, השמחה ושמירה על מערכת יחסים בריאה עם בן הזוג והילדים – קחו את עצמכם וצאו לחו"ל. אולי שאלה יותר מדוייקת היא, האם אתם חייבים שלא לטוס לחו"ל בתקופת החגים – והתשובה המקובלת בעניין זה תהיה – בהחלט לא. אתם לא חייבים להישאר בארץ, אתם יכולים לבחור לנצל את אחת התקופות היפות בשנה בחצי הכדור הצפוני – וליהנות מחופשה ש - "תסגור לכם את הפינה".
כדאי לציין – בעוד חודש אוגוסט הוא החודש הפופולארי ביותר לחופשת בחו"ל, מדובר בחודש עמוס, חם וצפוף ביעדים הפופולאריים לחופשות בחו"ל – בעוד חודשי החגים - ספטמבר אוקטובר - מביאים עימם רוחות של סתיו, עומס מופחת של תיירים (שזה אך חזרו כולם הביתה מחופשות האוגוסט שלהם), מחירים נוחים (של אחרי השיא) ושפע של אטרקציות. במובנים אלה – ספטמבר הוא פשוט חודש מוצלח יותר לחופשה בחו"ל, ביחס לאוגוסט.
מה כן אתם חייבים? לחשוב היטב על הטיול ולהתארגן אליו בהתאם. למשל, נמליץ שלא לוותר על ביטוח נסיעות מקיף ואיכותי, על הזמנת כמות מטען שתתאים לצרכים ולאופי החופשה ועל הצטיידות בכל המסמכים הנדרשים, לחופשה נהדרת.
נוסעים לחו"ל – האם זה אומר שתוותרו על אווירת החג?
אם אתם מתלבטים בעניין הויתור על אווירת החג, דעו לכם, שקהילות יהודיות ובתי חב"ד פזורים ממש בכל העולם: באירופה, באפריקה, באמריקה הצפונית והדרומית, ובאסיה – ויותר מישמחו להזמין אתכם לכל סעודת חג ואפילו לקבלת שבת עם כניסת השבת. לפעמים ההשתתפות כרוכה בתשלום, או שיבקשו מכם להביא איתכם משהו (כמו בקבוק יין) – ואולי אף אם לא יבקשו במפורש, כדאי לשקול להביא איתכם פינוקים למארחים. החוויה של ארוחת חג מסורתית בחו"ל תתואר אצל רבים שהשתתפו בחגיגה כזו כמיוחדת, עוצמתית ומלאת שמחה – וזו אולי הזדמנות גם עבורכם (ועבור הילדים שלכם), להתחבר לאיזו מין פטריוטיות אופיינית ואהבת המסורת והארץ, שאפשר למצוא לפעמים אצל מי שגרים בחו"ל ומקפידים לשמור על המסורת וההווי היהודיים.
לאן תיסעו?
אם יש לכם רצון לחוות את החג בקרב קהילה יהודית בחו"ל – ייתכן שבחירתכם זו תשפיע על מגוון היעדים האפשריים עבורכם לנסיעה בחגים. אנחנו ממליצים לבדוק מבעוד מועד, באתרי חב"ד או באתרי אינטרנט של קהילות יהודיות בחו"ל (בחלק מהמקומות תמצאו קישורים דרך אתרי חב"ד המקומיים) בנוגע לארוחות חג בערים שונות. תמצאו ללא ספק שפע של אפשרויות, החל הארוחות חג באירופה הקרובה – ועד לארוחות בערים בקצוות העולם. השתדלו לברר במקביל גם על עלות החופשה והתאמת היעד לרצונות שלכם – וגם על האפשרויות שלכם להשתתף בארוחת חג מתאימה. לאחר שתהיו בטוחים שהכל מתאים לכם – התקשרו לבית חב"ד הרלוונטי ובדקו אם יש צורך להזמין מקום, לשלם בעד השתתפות באירועי ערב החג או להבטיח שיישאר לכם מקום ליד השולחן בדרך אחרת.
מספר האפשרויות כמספר המטיילים
חשוב לנו להזכיר, כי בעוד יש החלטות שיש עליהם קונצנזוס בתכנון חופשה – יש בחירות שהן אישיות לגמרי, והבחירה אם ואיך לחגוג את חגי ישראל היא ממש כזו. אתם יכולים לבחור שלא לחגוג את החג בחו"ל – ואתם גם יכולים להמציא לעצמכם מסורת משלכם, כאן השמיים הם הגבול: תוכלו לבחור בארוחת חג בחיק הטבע; לבלות בחדר בית המלון או בבית הנופש שהשכרתם ולהכין ארוחת חג מאולתרת, לשיר לאורך כל היום את שירי החג ביחד – או כל בחירה אחרת שתעבוד עבורכם. העיקר – שתרגישו שאתם עצמכם, מכבדים את החיבור שלכם למסורת, הצורך שלכם בחופשה והיכולת שלכם להכיל (או לא להכיל) את אירועי החג בארץ ובחו"ל.