חופשה בקפריסין בצל הקורונה
מה הסטטוס בקפריסין בימי וירוס הקורונה? מהם התנאים לטיסה לקפריסין בימי הקורונה? ומהם היעדים הפופולריים בקפריסין? למידע מלא על חופשה בקפריסין בתקופת הקורונה
חברת פספורטכארד עושה את מירב המאמצים כדי להציג מידע מדויק ועדכני, אולם ייתכנו שגיאות ו/או אי דיוקים. יודגש כי המידע הינו בגדר כלי עזר בלבד ואינו מהווה המלצה כלשהי לצורך קבלת החלטות. האחריות הינה על עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין הפסד/נזק העשויים להיגרם כתוצאה משימוש במידע זה.
רגע לפני שאתם אורזים, מתארגנים ומתכננים את מסלול הטיול שלכם בקפריסין, מצאנו עבורכם את המידע הרלוונטי שכדאי לעצור רגע ולקרוא.
למרות קצב ההתחסנות בעולם, נדמה שהקורונה עדיין כאן, ובמדינות רבות חלות הגבלות שונות על התנועה. בין שמדובר בחובת מסיכות, ובין שבנוהל בדיקות בכניסה, אתם חייבים להכיר את החוקים לפני שאתם עולים על המטוס. זאת כמובן, במקביל לבדיקה של נהלי הבידוד והבדיקות ביציאה מישראל ובחזרה אליה. המדריך המלא לחופשה בקפריסין בזמן מגיפה.
רוצים לדעת עוד? - לביטוח נסיעות לקפריסין הכנסו לכאן
אז מה בעצם עבר על קפריסין בחודשים הראשונים של משבר הקורונה?
היה זה ב-19 במרץ 2020 כשקפריסין דיווחה על שני מקרים ראשונים של קורונה בחלקה היווני: גבר בן 25 ששב לקפריסין מאיטליה וגבר בן 64 ששב מביקור באנגליה. עד ה-21 במרץ אובחנו בקפריסין סך הכול 21 חולי קורונה ובתאריך זה גם דווחו העיתונים על המת הראשון של מחלת ה-COVID19 שלה גורם הנגיף. בשלב מוקדם מאוד כבר היה ברור שלמגפה הולכת להיות השפעה שלילית במיוחד על הכלכלה המקומית, וזאת כיוון שחלק משמעותי מאוד מהתוצר הלאומי המקומי נשען על ענף התיירות. ואכן, בעוד שמדי שנה נוחתים בקפריסין כ-2.4 מיליון תיירים מכל רחבי העולם, בקיץ הנוכחי חלה ירידה של למעלה מ-80% במספר התיירים שנכנסו למדינה.
מה הסטטוס בקפריסין בימים אלה של וירוס הקורונה?
קפריסין יצאה מסגר לפני תחילת קיץ 2021 ובחודשים האחרונים חלה ירידה הדרגתית ובטוחה, גם בזכות אמצעי הזהירות הננקטים באי וגם בזכות העובדה שיותר מ-47% מהאוכלוסיה של קפריסין חוסנו נגד קורונה.
האם צריך בדיקת קורונה לפני הטיסה לקפריסין ?
על כל הנוסעים לעבור בדיקות קורונה 72 שעות לפני הטיסה (מחלימים, מחוסנים ולא מחוסנים)
מהם התנאים לטיסה לקפריסין בתקופת הקורונה?
ממשלת קפריסין קבעה מדיניות חלוקה לקטגוריות, המאפשרת לה להחליט אילו תיירים היא מוכנה לקבל ואילו לא. החלוקה נקבעת בהתאם לנתוני התחלואה בכל מדינה ומדינה. עם התרחבות מבצעי החיסונים בעולם והנפקת הדרכון הירוק, יתכן כי הקטגוריות ישונו בקרוב. נכון להיום, לאור התחלואה בישראל, ישראל נחשבת למדינה אדומה מהצד הקפריסאי ולכן נוסעים לא מחוסנים מחויבים בבדיקות גם לפני הטיסה וגם לאחר הנחיתה. בנוסף, שימו לב כי על כל המגיעים לקפריסין למלא הצהרת בריאות עד 48 שעות לפני הטיסה.
נוסעים מחוסנים או מחלימים רשאים להגיע לקפריסין עם תעודת חיסון בתוקף או תעודת מחלים.
- מדינות ירוקות - מדינות שאזרחיהן יכולים להיכנס לקפריסין מבלי לעבור בדיקת קורונה.
- מדינות כתומות - מדינות שאזרחיהן יכולים להיכנס לקפריסין עם הצגת בדיקת קורונה שלילית שבוצעה עד 72 שעות לפני הטיסה.
- מדינות אדומות - מדינות שאזרחיהן מחויבים להציג בדיקת קורונה שלילית שבוצעה עד 72 שעות לפני הטיסה וכן לבצע בדיקת קורונה בכניסה לקפריסין.
- מדינות אפורות - מדינות שניתן להכנס מהן רק באישור מיוחד.
שימו לב, בשל מצב התחלואה העולמי ההנחיות משתנות מידי יום. לכן מומלץ לבדוק את ההנחיות המעודכנות באתר התיירות של קפריסין.
מהן ההנחיות לחזרה לישראל מקפריסין?
החל מה1.3.2022 אזרחים ישראלים, תושבי קבע ותושבים ארעיים כלליים בארץ לא יצטרכו להציג בדיקת קורונה לפני הטיסה לישראל. בכניסה לארץ יש לעשות בדיקת PCR בשדה התעופה ולהיות בבידוד עד לקבלת תוצאה שלילית או למשך 24 שעות, המוקדם מביניהם.
הנחיה זו חלה על כל הנוסעים הישראלים, כולל נוסעים לא מחוסנים ולא מחלימים.
אילו יעדים בקפריסין פופולאריים במיוחד בקרב ישראלים?
מתכננים את החופשה שלכם בקפריסין וזקוקים לכמה רעיונות מעולים? יש לנו כמה הצעות עבורכם:
-
הרי טרודוס
- בפארק הלאומי של יער הטרודוס (Troodos National Forest Park), תוכלו לצאת לטיולים בדרגות קושי שונות, במנזר קיקוס (Kykkos Monastery) תתפעלו מציורי הקיר העתיקים ותשקיפו על נוף עוצר נשימה ובגנים הבוטניים של טרודוס, תוכלו להעביר כמה שעות של אוויר צלול וצמחייה ירוקה שפשוט עושים טוב על הנשמה. בנוסף בהרי טרודוס ממתינים לכם מפלים קסומים (Kaledonia, Chantara ו-Myllomeris), כפרים ציוריים (Pedoulas, Moutoulla ו-Kalopanayiotis) ואם תטוסו במקרה בעונת החורף, אל לכם לפספס את אתר הסקי המקומי.
-
ניקוסיה
– עיר הבירה של קפריסין, הנקראת בשפה המקומית לפקוסיה (Lefkosia), היא לא רק העיר הגדולה ביותר אלא גם המרכז התרבותי והעסקי של קפריסין. העיר העתיקה של ניקוסיה מוקפת בחומה והכניסה של כלי רכב אליה אסורה. בתוך החומה ממתין לכם מבוך של סמטאות קטנות, מסעדות, בתי קפה, בתי מלאכה קטנים, חנויות של עבודות יד ומובן שגם מסגדים, כנסיות ומבנים עתיקים ומהפנטים ביופיים. בניקוסיה פועלים בנוסף גם מספר מוזיאונים מעניינים כמו מוזיאון קפריסין (Cyprus Museum) המתאים לחובבי הארכאולוגיה, מוזיאון האופנועים (The Cyprus Classic Motorcycle Museum) ומוזיאון האמנות AV Leventis Gallery. בנוסף תוכלו לצפות במרוצי סוסים (ואפילו להמר), לעשות שופינג ברחוב הקניות היוקרתי Stasikratous ולנסוע ברכבת התיירים המפורסמת של העיר, היוצאת מכיכר Plateia Eleftherias כל 40 דקות.
-
לרנקה
– הטיסות שיוצאות מישראל לקפריסין, נוחתות בנמל התעופה של לרנקה, הממוקמת בדרום-מזרח המדינה. לרנקה היא עיר נמל פופולארית מאוד בקרב תיירים מישראל, בין השאר בשל החופים המטופחים, אגם המלח (Larnaka Salt Lake), טיילת הדקלים המפורסמת (Phinikoudes), צוללת התיירים (Zenobia Wreck) ושלל המוזיאונים הפזורים ברחבי העיר כמו המוזיאון הארכאולוגי (Larnaka District Archaeological Museum), מוזיאון Pierides, מוזיאון ימי הביניים שממוקם ב-Larnaka Castle ועוד רבים אחרים.
מהי מדיניות הבידוד הנוכחית בקפריסין?
נכון להיום, אין חובת בידוד. נוסעים מחוסנים המגיעים מישראל לקפריסין יכולים להכנס באופן חופשי בעוד שמי שלא מחוסן, מחויב בהצגת בדיקת קורונה שלילית שבוצעה לפני הטיסה ולבצע בדיקה נוספת (בתשלום) לאחר הנחיתה.
האם ישנן מגבלות כאלו ואחרות על תחבורה ציבורית בקפריסין?
התחבורה הציבורית בקפריסין פועלת כסדרה, למעט החובה לעטות מסכה. יש רק להדגיש שהתחבורה הציבורית בקפריסין אינה מפותחת במיוחד: בקפריסין אין מערכת רכבות ואמנם ישנם מספר קווי אוטובוס המקשרים בין הערים המרכזיות, אך התחבורה הציבורית מושתתת בעיקר על מוניות.
באיזו מתכונת פועלים מוזיאונים, פארקים ואתרי תיירות מרכזיים אחרים?
רוב האטרקציות התיירותיות ברחבי קפריסין פועלות כסדרן, כולל פארקי מים, לונה פארקים ובתי קזינו. גם מועדוני הלילה והברים נפתחו. בכל מקרה אנו ממליצים לוודא שהאטרקציה שאתם מעוניינים לבקר בה, לא סגורה במקרה מסיבה כזו או אחרת.
מילון עברי-יווני בסיסי ברוח הקורונה (בקפריסין תוכלו להסתדר מצוין גם באנגלית)
- בידוד – καραντίνα
- בית חולים – νοσοκομείο
- שיעול – βήχας
- חום – πυρετός
- טיסה – πτήση
טלפונים ומרכזי מידע חשובים
- השגרירות הישראלית בקפריסין -357-22-369500+
- הקו החם של משרד הבריאות לענייני קורונה – 1420 (מוקד מיוחד לבעלי תסמינים), 1450 (מוקד מידע 24/7), 1412 (מוקד מידע בין השעות 20:00-8:00)
- מרכזי מידע מקוונים רשמיים, שמספקים עדכוני קורונה בזמן אמת – אתר משרד התיירות של קפריסין, אתר עדכוני קורונה של משרד המידע והעיתונות
לקריאה נוספת
-
לאן אפשר לטוס בקורונה: מדינות אדומות וירוקות
- הדרכון הירוק למתחסנים ומחלימים - לאן נוכל לטוס?
-
בדיקות קורונה: כל המידע