חופשה ביוון בעידן הקורונה
מה הסטטוס ביוון בימי וירוס הקורונה? מהם התנאים לטיסה ליוון בימי הקורונה? ומהם היעדים הפופולאריים ביוון בקרב הישראלים? למידע מלא על חופשה ביוון בתקופת וירוס הקורונה
חברת פספורטכארד עושה את מירב המאמצים כדי להציג מידע מדויק ועדכני, אולם ייתכנו שגיאות ו/או אי דיוקים. יודגש כי המידע הינו בגדר כלי עזר בלבד ואינו מהווה המלצה כלשהי לצורך קבלת החלטות. האחריות הינה על עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין הפסד/נזק העשויים להיגרם כתוצאה משימוש במידע זה.
רגע לפני שאתם אורזים, מתארגנים ומתכננים את מסלול הטיול שלכם ביוון, מצאנו עבורכם את המידע הרלוונטי שכדאי לעצור רגע ולקרוא.
למרות קצב ההתחסנות בעולם, נדמה שהקורונה עדיין כאן, ובמדינות רבות חלות הגבלות שונות על התנועה. בין שמדובר בחובת מסיכות, ובין שבנוהל בדיקות בכניסה, אתם חייבים להכיר את החוקים לפני שאתם עולים על המטוס. זאת כמובן, במקביל לבדיקה של נהלי הבידוד והבדיקות ביציאה מישראל ובחזרה אליה. המדריך המלא לחופשה באיי יוון בזמן מגיפה.
רוצים לדעת עוד? - לביטוח נסיעות ליוון הכנסו לכאן
מה הסטטוס ביוון בימים אלה של וירוס הקורונה?
נכון להיום, מבצע החיסונים ביוון צובר תאוצה ועד כה מעל ל-59% מתושבי המדינה חוסנו באופן מלא. עד לא מזמן, בעקבות ההתקדמות של החיסונים, התחלואה הייתה במצב יציב, אך לאחרונה חלה עליה - זאת בשל התיירות הרבה למדינה וגם בשל התפשטות וריאנט הדלתא בעולם. עקב המצב, יוון משנה את ההנחיות בהתאם לתחלואה.
האם צריך בדיקת קורונה לפני הטיסה ליוון? מהם התנאים לטיסה ליוון בתקופת הקורונה?
החל ממאי 2022 ניתן להכנס למדינה ללא בדיקות, ללא טפסים וללא בידוד.
כולם יכולים להכנס ללא צורך בהצגת תעודת מחוסן/מחלים.
מהן ההנחיות לחזרה לישראל מיוון?
החל מה1.3.2022 אזרחים ישראלים, תושבי קבע ותושבים ארעיים כלליים בארץ לא יצטרכו להציג בדיקת קורונה לפני הטיסה לישראל. בכניסה לארץ יש לעשות בדיקת PCR בשדה התעופה ולהיות בבידוד עד לקבלת תוצאה שלילית או למשך 24 שעות, המוקדם מביניהם.
הנחיה זו חלה על כל הנוסעים הישראלים, כולל נוסעים לא מחוסנים ולא מחלימים.
איפה כדאי לבקר ביעדים השונים שניתן לטוס אליהם?
בכל אחד מהיעדים הרלוונטיים לתיירים ישראלים, ישנם מספר מוקדים ואתרי תיירות שפשוט אסור לכם לפספס. הנה כמה מהשווים ביותר שבהם:
- אתונה – אחרי היציאה מהבידוד, נמליץ לכם להירגע באגם ווליאגמני (Vouliagmeni lake), השוכן לו לבטח באחד הפרברים היותר יוקרתיים של אתונה. לחובבי ההיסטוריה והארכאולוגיה נמליץ שלא לפספס את מוזיאון האקרופוליס וחובבי השווקים חייבים לבקר בשוק האוכל המרכזי בעיר. הריאה הירוקה של אתונה ממתינה לכם בפארק שעונה לשם זאפיו גרדנס (Zafio Gardens), הממוקם במרכזה של העיר. הפארק מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים כיוון שיש בו לא מעט גני שעשועים אך יפה גם לזוגות שהגיעו לאתונה כדי ליהנות מחופשה רומנטית כמובן. מעבר לכל זה, נמליץ לכם לבקר במוזיאון רכבי האספנות המרשים של אתונה, הנחשב לאתר חובה עבור חובבי רכב מושבעים.
- סלוניקי – בסלוניקי, העיר השנייה בגודלה ביוון, ישנן אטרקציות תיירותיות רבות מספור. בין השאר מדובר במוזיאון הארכיאולוגי המקומי שנחשב לאחד החשובים ביותר ביוון כולה, למוזיאון היהודי המספר את סיפורה של קהילת יהודי סלוניקי ולשוק מודיאנו (Modiano), שבו תוכלו לחוות את כל השפע הקולינרי שיש לסלוניקי להציע. לחובבי הארכיטקטורה נמליץ לסייר בכיכר אריסטוטלוס (Aristotelous) המוקפת מבנים היסטוריים מהממים ביופיים וכן ברחוב וסיליסיס אולגס (Vassilissis Olgas), שבו תוכלו להתרשם מעשרות מבנים עתיקים וצבעוניים, שעברו עבודות שימור רחבות היקף.
- קורפו – אם אתם מעוניינים בחופשת בטן-גב, אין ספק שהאי קורפו, הוא היעד המושלם עבורכם. אך האמת היא שבקורפו יש הרבה יותר מרצועת חוף לבנה וממכרת. באי קורפו ישנה גם עיר העונה לשם קורפו ואין דבר יותר כיפי מללכת לאיבוד בסמטאות הציוריות שממתינות לכם בחלק העתיק שלה. בנוסף מומלץ לשכור רכב ולכבוש את הכבישים במעלה רכס ההרים שממוקמים במערב האי. בכל נקודה שתבחרו לעצור בה, תוכלו לשטוף את העיניים בבקתות הכפריות ובצמחייה הפראית ולשכוח לרגע כל מה שעבר עליכם בחצי השנה האחרונה. כמו כן כל עוד אתם נמצאים בקורפו, אל תחמיצו את העונג של ישיבה בטברנות המקומיות, שבהן האוזו נשפך כמים.
- כרתים – בכרתים ממתין לכם עולם ומלואו ולא תמיד פשוט להחליט מראש איזה אופי תקבל החופשה באי. מתחשק לכם לצאת לטרק? קחו את עצמכם לקניון סאמאריה (Samaria) שנמצא בדרום-מערב האי. חובבי היסטוריה? הזמינו כרטיסים מראש למוזיאון לתולדות כרתים ולמוזיאון לארכיאולוגיה של הרקליון שפועלים בבירת האי (הרקליון). מתחברים במיוחד לאורגניזמים ימיים? האקווריום המפורסם של כרתים פועל אף הוא לא רחוק מהרקליון. ואם אתם כבר בסביבה, נמליץ לכם לצאת למסע ברכב בין הכפרים הקטנים שממוקמים דרומית לעיר כמו אנויה (Anogia), שתושביו מתמחים באריגה מסורתית ומרגריטס (Margarites), שמכונה כפר הקדרים כיוון שחלק ניכר מהבתים הפזורים בו, פועלים גם כבתי מלאכה זעירים לכלי קרמיקה.
האם ישנן מגבלות כאלו ואחרות על תחבורה ציבורית ביוון?
התחבורה הציבורית ביוון פועלת כסדרה, אך בתפוסה של עד 65% בלבד, בכדי למנוע צפיפות. בנוסף, לפני עלייה על אוטובוס או רכבת יש להציג תעודת התחסנות/החלמה או בדיקה שלילית.
באיזו מתכונת פועלים מוזיאונים, פארקים ואתרי תיירות מרכזיים אחרים?
מופעים וקונצרטים מותרים באופן כללי, אך בעת התקהלות יש צורך בעטיית מסכה. אתרים ארכיאולוגים מוגבלים ל-20 איש בכל פעם, ישנה חובת עטיית מסכה לאורך כל הביקור ושמירה על ריחוק חברתי אחד מהשני.
מילון עברי-יווני בסיסי ברוח הקורונה
- בידוד – καραντίνα
- בית חולים – νοσοκομείο
- שיעול – βήχας
- חום – πυρετός
- טיסה – πτήση
טלפונים ומרכזי מידע חשובים
- השגרירות הישראלית ביוון – +30) 210-6705500)
- הקו החם של משרד הבריאות לענייני קורונה – 1135 (מוקד מידע בנושאי קורונה הזמין 24/7)
- מרכזי מידע מקוונים רשמיים, שמספקים עדכוני קורונה בזמן אמת – עדכונים שוטפים על ההגבלות וההנחיות ביוון, ארגון בריאות הציבור הלאומי של יוון (קישור ללשונית "מידע למטיילים"), אתר חדשות יווני (בשפה האנגלית), אתר חדשות תיירות יווני
לקריאה נוספת
-
לאן אפשר לטוס בקורונה: מדינות אדומות וירוקות
- הדרכון הירוק למתחסנים ומחלימים - לאן נוכל לטוס?
-
בדיקות קורונה: כל המידע