טיול לאיי סיישל בצל הקורונה
בתוך מבול החדשות הלא פשוטות שנופלות עלינו מדי יום בהקשר של נגיף הקורונה, יש מקום אחד שתמיד כיף לברוח אליו - אחת המדינות היפות בעולם - מדינת האיים סיישל
חברת פספורטכארד עושה את מירב המאמצים כדי להציג מידע מדויק ועדכני, אולם ייתכנו שגיאות ו/או אי דיוקים. יודגש כי המידע הינו בגדר כלי עזר בלבד ואינו מהווה המלצה כלשהי לצורך קבלת החלטות. האחריות הינה על עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין הפסד/נזק העשויים להיגרם כתוצאה משימוש במידע זה.
רגע לפני שאתם אורזים, מתארגנים ומתכננים את מסלול הטיול שלכם באיים החלומיים של סיישל, מצאנו עבורכם את המידע הרלוונטי שכדאי לעצור רגע ולקרוא.
למרות קצב ההתחסנות בעולם, נדמה שהקורונה עדיין כאן, ובמדינות רבות חלות הגבלות שונות על התנועה. בין שמדובר בחובת מסיכות, ובין שבנוהל בדיקות בכניסה, אתם חייבים להכיר את החוקים לפני שאתם עולים על המטוס. זאת כמובן, במקביל לבדיקה של נהלי הבידוד והבדיקות ביציאה מישראל ובחזרה אליה. המדריך המלא לחופשה באיי סיישל בזמן מגיפה.
רוצים מידע נוסף? - לביטוח נסיעות לסיישל הכנסו לכאן
אז מה בעצם עבר על מדינת האיים סיישל מאז פרוץ מגפת הקורונה?
ב-14 במרץ 2020 אובחנו בסיישל שני מקרי הקורונה הראשונים במדינה, ובסוף מרץ מספר החיוביים הגיע ל-10, חלקם עם מחלה פעילה. במהלך אפריל אובחן מספר דומה של נדבקים. בשל החשש הרב מפני התפשטות המחלה במדינה המבודדת וקריסת מערכת הבריאות, הגיבה הממשלה הסיישלית מהר מאוד והכריזה על שורת הגבלות, בהן סגירת שדה התעופה הלאומי, איסור כניסת אוניות קרוזים, ריחוק חברתי וסגר בבתים. בעזרת שורת צעדים אלה הצליחה הממשלה לעצור את התפשטות הנגיף ובחודש מאי אף מיהרה להכריז כי התגברה על התחלואה ואין בה מאומתים חדשים.
מה הסטטוס באיי סיישל בימים אלה?
האם צריך בדיקת קורונה לפני הטיסה לאיי סיישל ?
הכניסה לאיי סיישל מותרת גם למי שלא חוסן כלל, אבל הרשויות ממליצות בחום להתחסן לפני ההגעה לאי. תיירים מחוסנים באופן מלא (מנה שלישית שהתקבלה עד חצי שנה מקבלת המנה השניה), מחלימים 2-12 שבועות ובני 12-18 שמחוסנים בשתי מנות בתוקף יכולים להכנס ללא בדיקה. תיירים לא מחוסנים ו/או מחלימים נדרשים לבצע בדיקת קורונה PCR שלילית שבוצעה עד 72 שעות לפני הנחיתה, או באנטיגן מוסדי שבוצע ב-24 השעות שלפני הטיסה.
מהם התנאים הנוספים לטיסה לאיי סיישל ?
-
הצגת אישור בריאות (גם מול רשויות סיישל וגם מול הרשויות בישראל). ניתן למלא את הצהרת הבריאות של סיישל. אישור הבריאות יונפק אונליין וישלח לנוסעים במייל. על המטיילים להציג את האישור בצורה מודפסת או אונליין בעת ביצוע הצ'ק-אין וההגעה. הצהרת בריאות לנוסעים מישראל ולנכנסים לישראל אפשר למצוא באתר משרד הבריאות.
-
המבקרים מחוייבים להציג אישור על ביטוח בריאות לחו"ל מלא בתוקף לכל תקופת השהייה, הכיסוי צריך לכלול כיסוי קורונה מלא למקרה של בידוד או טיפול.
-
אין כניסה למגיעים מבנגלדש, ברזיל, הודו, נפאל ופקיסטן.
מומלץ לשאת עליכם מספר עותקים מודפסים של כל המסמכים הנדרשים.
מהן ההנחיות לחזרה לישראל מאיי סיישל?
החל מה1.3.2022 אזרחים ישראלים, תושבי קבע ותושבים ארעיים כלליים בארץ לא יצטרכו להציג בדיקת קורונה לפני הטיסה לישראל. בכניסה לארץ יש לעשות בדיקת PCR בשדה התעופה ולהיות בבידוד עד לקבלת תוצאה שלילית או למשך 24 שעות, המוקדם מביניהם.
הנחיה זו חלה על כל הנוסעים הישראלים, כולל נוסעים לא מחוסנים ולא מחלימים.
בדיקת קורונה בסיישל לפני החזרה לארץ
ניתן לבצע בדיקת קורונה בבית חולים הציבורי באי המרכזי מאהה בעלות של 180 דולר. בדיקה פרטית ישירות למלון עולה 300 דולר ויותר.
האם ישנן הגבלות כאלו ואחרות על תנועת תיירים בסיישל?
לתיירים אין שום מגבלה תנועה והם מורשים להגיע לכל האזורים והאיים שיחפצו. העברות מהטרמינל למקום הלינה אפשריות רק באמצעות הסעות ייעודיות לכך (לא ניתן להשתמש בתחבורה ציבורית). באופן כללי, ההתניידות מאתרי הנופש לעבר אתרי התיירות השונים ולאיים סמוכים מתבצעת במוניות, בהסעות מיוחדות, במעבורות ובטיסות פנים.
שימוש במסכת פנים בסיישל נדרש במקומות בהם יש קושי לשמור על ריחוק חברתי ומרחק של למעלה ממטר בין אדם לאדם, כמו למשל בסופרמרקט ובתחבורה הציבורית וכן באתרים ציבוריים.
באילו יעדים מומלץ לבקר בסיישל?
רפובליקת האיים סיישל מורכבת מ-115 איים, מתוכם רק 33 מאוכלסים. רוב התיירים בסיישל מבקרים בשלושה איים מרכזיים: מאהה (Mahe), פרלין (Praslin) ולה דיג (La Digue), המציעים שורה של אתרי נופש מפנקים על חופי ים חלומיים, בהם תוכלו ליהנות מחופשת בטן גב מרגיעה, פעילויות ימיות שונות (מצלילה ושנרקול ועד סקי מים ובננה) ומגוון אפשרויות שיט והפלגות לאיים קטנים ומבודדים ולשמורות טבע אקזוטיות.
כדאי לחלק את הביקור בסיישל לשני האיים המרכזים - מאהה ופרלין, ממנו אפשר לצאת לטיולים יומיים באיי השכנים, כמו לה דיג, קוזאן וקורייז. לרוב הטיולים אפשר לצאת בסיורים מאורגנים בלבד, הכוללים איסוף מבית המלון, הסעות וארוחת צהריים.
הנה כמה מאתרי התיירות הבולטים בסיישל שלא כדאי לפספס:
-
האי מאהה הוא הגדול באיי סיישל והמיושב ביותר מביניהם מציע לא רק חופים יפים, אלא גם כפרים מסורתיים ששווים ביקור. בצפון מאהה נמצאת עיר הבירה ויקטוריה, אליה כדאי להגיע לפחות לחצי יום ביקור. כדאי לבקר במוזיאון ההיסטוריה של הטבע השוכן בעיר, בו תוכלו ללמוד על הנופים והגיאוגרפיה של האיים, הטבע המרתק והאקולוגיה המקומית; ולצפות במגדל השעון, שהוקם לזכר המלכה ויקטוריה ונחשב לנקודת ציון מרכזית כאן. ביום שבת מומלץ לבקר בשוק סלווין קלארק (Sir Selwyn Clarke) השוקק, המציע פירות וירקות אקזוטיים, דגים טריים, תבלינים, מזכרות, תכשיטים עשויים צדפים ועוד. אל תפספסו ביקור בגנים הבוטניים האקזוטיים של ויקטוריה, בהם תוכלו להתרשם משלל צמחים ופרחים אופיינים לאזור, גן סחלבים מרשים, מסלולי הליכה נפלאים בין בריכות מים ואפילו מתחם של צבי ענק. באי מאהה שוכנת גם שמורת הטבע הגדולה בסיישל - הפארק הלאומי Morne Seychelles, המשתרע על פני חמישית משטחו של מאהה וכולל 12 מסלולי טיול שונים בין ג'ונגלים טרופיים, עצי מנגרובים והרים נישאים.
-
האי אלדברה (Aldabra) הוא אטול אלמוגים השני בגודלו בעולם, מדרום-מערב לאי מאהה, בו חיה אוכלוסייה צבי הענק הגדולה בעולם. אלדברה הוא שמורה טבע שהוכרזה ע"י אונסק"ו כאתר מורשת עולמית, עם כ-307 מינים של צמחים ובעלי חיים, מתוכם כ-100 אלף צבי יבשה ענקיים ממין אלדברה (Aldabrachelys gigantean), שמשקלם יכול להגיע עד 350 קילוגרם. המבקרים באטול יכולים ליהנות ממספר מסלולי הליכה ונופים מרהיבים של הלגונה.
-
האי פרלין הוא השני בגודלו בסיישל ונחשב לרגוע יותר ביחס למאהה, עם חופים לבנים, מי טורקיז משגעים ואווירה מושלמת של חופש ושלווה. האטרקציה המרכזית בפרלין היא שמורת הטבע ואל דה מה (Vallée de Mai) השוכנת במרכז האי, בתוך הפארק הלאומי פרלין. בשמורה נמצא הריכוז הגדול ביותר של דקלי קוקוס הים - קוקו דה מאר ((Coco De Mer - עצים אנדמיים לסיישל, הנחשבים לסמל ולגאווה מקומית, ומתאפיינים באגוז מרשים, שיכול להגיע למשקל של עד 30 קילוגרם. בשמורה, שהוכרזה על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית, גדלים חמישה מינים אנדמיים נוספים של דקלים וכן מספר מינים של בעלי חיים, ביניהם התוכי השחור (Coracopsis nigra).
-
האי לה דיג הוא האי המיושב השלישי בגודלו בסיישל, הנמצא כארבעה קילומטרים וחצי מפרלין. מדובר באי קטן, ציורי ושלו, שרוב התניידות בו נעשית באופניים. באי תוכלו למצוא את אחד החופים היפים בעולם, במפרץ סורס ד'ארז'אן (l’Anse Source d’Argent), המתאפיין בתצורות סלע ייחודיות, חופים מעוטרים בדקלים וצוקי גרניט המזדקרים מתוך המים הצלולים.
-
האי קוזאן (Cousin), הנמצא כשני קילומטרים ממערב לפרלין, מכונה גם "אי הציפורים". מדובר באי גרניטי, קטן ומיוער המשמש כביתם של עשרות אלפי ציפורים, חלקן ממינים בסכנת הכחדה. האי הוכרז כשמורת טבע ב-1968 בשל היותו בית גידול לעופות ימיים אנדמיים, ואתר רבייה חשוב של צב הים הקרני (Eretmochelys imbricata).
-
האי קורייז (Curieuse) – אי קטנטן, צפונית-מזרחית לפרלין, ששימש בעבר כמושבת מצורעים (את שרידי הבתים עדיין ניתן לראות) ונחשב לחלק משמורה ימית מוגנת. באי הקטן מתגוררות כמה משפחות וגדלים בו צמחים אנדמיים רבים.
מה מדיניות הבידוד הנוכחית בסיישל?
כל המגיעים לסיישל יכולים להכנס למדינה ללא בידוד, בכפוף לבדיקה שלילית לפי הההנחיות. פרטים עדכניים נוספים למצוא באתר לשכת התיירות הרשמי של סיישל.
באיזו מתכונת פועלים אתרים, מוזיאונים, פארקים ומסעדות בסיישל?
מסעדות ובתי הקפה פועלים עד לשעה 19:00 וכך גם כל העסקים שלא נחשבים חיוניים. בנוסף, המסעדות פועלות תחת מגבלות התקהלות. חלק מאתרי התיירות פתוחים לכולם אך חלקם סגורים או פועלים באופן מצומצם, לכן חשוב לבדוק לפני ההגעה לגבי כל מקום בו תרצו לבקר, כדי לוודא שתוכלו להכנס. תיירים המעוניינים לקחת חלק בפעילויות, כגון סיורים וטיולים, נדרשים להשתמש בנותני שירות מורשים שהוסמכו על ידי רשויות בריאות הציבור.
טלפונים ומרכזי מידע חשובים
-
לישראל אין שגרירות בסיישל. השגרירות האחראית על סיישל היא שגרירות ישראל בקניה, הנמצאת בעיר ניירובי - טלפון: 254-20-2710381. מייל: info@nairobi.mfa.gov.il
-
מרכז מידע מקוון רשמי שמספק עדכוני קורונה בזמן אמת – אתר משרד הבריאות של סיישל.
לקריאה נוספת:
-
לאן אפשר לטוס בקורונה?
- הדרכון הירוק למתחסנים ומחלימים - לאן נוכל לטוס?
-
טיול לאיחוד האמירויות בצל הקורונה
-
איך מתכננים חופשה משפחתית בעידן הקורונה?