בסוף-השבוע ייפתחו בפריז המשחקים האולימפיים ה-33, ועל פי מדד פספורטכארד נראה שמספר הישראלים המבקרים בבירה הצרפתית השנה יהיה נמוך משמעותית בהשוואה לשנה שעברה וזאת למול האיומים השונים.
בעקבות ההתרעות הרבות שהצטברו לקראת פתיחת המשחקים, בוצעה בחדר המצב של פספורטכארד היערכות מיוחדת, בדגש על 11 הערים שבהן ייערכו התחרויות האולימפיות. מנתונים שהצטברו עד כה עולה כי צפויות סביב מתחמי המשחקים של הספורטאים הישראלים הפגנות פרו-פלסטיניות, ובחדר המצב מעדכנים באופן שוטף ובזמן אמת מטיילים ישראלים שמצויידים באפליקציית חדר המצב.
מדריך זה מפרט על ממצאי חדר המצב ויכין אתכם, הטסים לצרפת, לחוויה אולימפית מושלמת.
סקירה כללית
צרפת ככלל והערים המארחות המרכזיות (פריז, ליון ומארסיי) בפרט הינן בעלות סיכון נמוך לתיירים ישראלים. אך על אף היותה של צרפת יעד יחסית בטוח הנמצא ברמת סיכון 2 מתוך 4 לפי אזהרות המסע של המל"ל, במהלך האולימפיאדה מומלץ לישראלים המתכננים לנסוע למדינה, להיות ערניים לאיומים פוטנציאליים. כחלק מאותם האיומים, ישנם אזורים מסוימים אשר הגעה אליהם מהווה סיכון ביטחוני מוגבר. אזורים אלו המאופיינים במעמד סוציו אקונומי נמוך נקראים בצרפתית – Quartiers Prioritaires de la Ville או QPV – ומומלץ לא לנסוע אליהם או לשהות בהם במסגרת הנסיעה.
כמו כן, באזורים אלו ישנה שכיחות גבוהה יותר לאקטים אנטי ישראליים, דוגמאות לכך ניתן לראות במספר תקריות אנטישמיות שקרו לאחרונה ובאחת מהן שלושה אנשים אשר פגעו פיזית ומילולית בשישה קטינים יהודים מחוץ לבית קולנוע הממוקם בפרבר הפריזאי Levallois-Perret commune.
הסכנות שעלולות לפגוש את התייר הישראלי באולימפיאדה נעות על ספקטרום רחב המתחיל בפשעים פליליים כמו כייסות, דרך הפגנות אנטי-ישראליות ועד איומי טרור, אשר אמצעי האבטחה המוגברים בצרפת צפויים למנוע והסבירות כי יצליחו לבצע מתקפה המונית היא נמוכה ביחס להתקפות נקודתיות של בודדים.
אזורים ברמת סיכון גבוהה
בצרפת כמו בכל מקום בעולם, יש אזורים שעדיף לא לישון בהם בלילה.
מומלץ להשתמש בטבלה ובמפה כדי לוודא שהמלון שלכם לא נמצא באחד מאותם האזורים.
סכנה בינונית | Gare du Nord (10th arrondissement) Pigalle (9th) Barbes (18th) Place Stalingrad (19th) Bois de Boulogne (16th) |
אזורים בסיכון מוגבר | Kellermann – Paul Bourget (13th arrondissement) Bedier – Boutroux –Villa d’Este (13th) Oudine – Chevaleret (13th) Didot – Porte de Vanves (14th) Porte de Brancion – Perichaux (15th) Falguiere (15th) Porte De Saint-Ouen – Porte Pouchet (17th) Porte Montmartre – Porte Des Poissonniers – Moskova (18th) Goutte D'Or (18th) Blemont (18th) La Chapelle – Evangile (18th) Porte De La Chapelle – Charles Hermite (18-19th) Michelet – Alphonse Karr – Rue de Nantes (18-19th) Chaufourniers (19th) Stalingrad Riquet (19th) Danube – Solidarite – Marseillaise (19th) Algerie (19th) Les Portes Du Vingtieme (20th) Amandiers (20th) Grand Belleville (11-20th) Petit Belleville (10th |
אירועים אנטישמיים
בין החודשים ינואר-מרץ 2024 התרחשו כ370 אירועים אנטישמיים בצרפת, עלייה של 300 אחוזים ביחס לתקופה המקבילה ב2023. עלייה נוספת באירועים מסוג זה הכוללים הטרדות מילוליות ופיזיות צפויה להתרחש גם במהלך האולימפיאדה.עם זאת, הרשויות הצרפתיות מדווחות על הגברה משמעותית של אמצעי האבטחה והשמירה סביב המתקנים הישראלים והיהודים הפרוסים ברחבי צרפת עם דגש על הערים המארחות את האולימפיאדה.
אירועי טרור
איום הטרור האיסלמי גבוה במיוחד בצרפת, במיוחד לקראת האולימפיאדה.
ע"פ דוח מגמות הטרור של היורופול לשנת 2023, צרפת עם המספר הגבוה ביותר של התקפות ותכנוני פעולות טרור ביחס לכל מדינות אירופה.
כמו כן, ארגוני טרור איסלמיים כגון דעא"ש החלו באמצע השנה בפרסום חומרים הכוללים הסתה כנגד קיום המשחקים האולימפיים.
על כן, לקראת האולימפיאדה עלתה רמת הכוננות לאירועי טרור בצרפת לרמה המקסימלית, מכאן שהסיכוי לפעולות טרור מאסיביות ורחבות היקף קטן משמעותית, אך קיים סיכוי לפעולות טרור יחידניות.
איפה צפויות הפגנות פרו פלסטיניות \ אנטי ישראליות
ארגונים אנטי ישראליים ואנטישמים מקיימים בצרפת כולה הפגנות רבות כנגד מדינת ישראל מאז ה7 באוקטובר. עם זאת, במהלך האולימפיאדה צפויה עלייה משמעותית בכמות ההפגנות וההתקהלויות האנטישמיות ברחובות הערים המרכזיות. כמו כן, צרפת מדורגת במקום השני במפת ההתרעות של חדר המצב של פספורטכארד כאשר בחודש שעבר נרשמו 139 התרעות בצרפת, עלייה של 11% בהשוואה לחודש מאי וזאת כאשר שליש מההתרעות מעדכנות על מיקומי הפגנות פרו-פלסטיניות וממליצות להימנע מהגעה לאזוריהן.
ישנם 4 אזורים מרכזיים בהם צפויות להתפתח הפגנות מסוג זה:
– מחוץ למתחמי המשחקים בהם ישתתפו ספורטאים ישראלים.
– בתוך מתחמי המשחקים בהם ישתתפו נציגי ישראל.
– כיכרות מרכזיים בכל אחת מ11 הערים המארחות.
– נציגויות דיפלומטיות ישראליות, בתי חב"ד ובתי כנסת מרכזיים.
על כן, מומלץ להימנע משימוש בסממנים ישראלים\יהודים מחוץ לתחומי המגרשים ולהצניע את השימוש בהם גם בתוך המתחמים עצמם.