לתכנן נסיעה לחו"ל זה אמנם תהליך שתמיד נחכה לו, אבל הוא אף פעם לא פשוט.. וכדי שהטיול יתרחש בדיוק כפי שתכננו, הוא דורש ירידה לפרטים. אבל אותו התכנון בדיוק, מקבל תפנית קלה ואתגר לא קטן כשמדובר על נסיעה עם כיסא גלגלים, קלנועית או כיסא ממונע.
לכן, ריכזנו עבורכם ביחד עם קהילת Wheelerz – קהילת מטיילים על כסאות גלגלים, את כל מה שתצטרכו לדעת לקראת נסיעתכם הבאה לחו"ל עם אביזר התניידות.
לפני הכל, עם מה טסים: כסא גלגלים ידני, קלנועית או כסא ממונע?
ההבדלים בין טיסה עם כל אחד מאביזרי ההתניידות השונים עלולים להשפיע באופן משמעותי על חווית הנוסע הנכה. כל אחד מהעזרים מציב אתגרים והזדמנויות ייחודיים מבחינת נוחות, בטיחות ותהליכי העלייה וירידה מהמטוס.
– כיסא גלגלים ידני קל ונייד, אך דורש מאמץ פיזי.
– קלנועית נוחה ועצמאית, אך כבדה ומסורבלת.
– כיסא גלגלים ממונע מספק נוחות ותמיכה מרבית, אך דורש טעינה חשמלית ומסורבל יחסית.
על הנוסע הנכה לשקול את היתרונות והחסרונות של כל עזר ניידות ולבחור את העזר המתאים ביותר לצרכיו האישיים ולתנאי הנסיעה. אך חשוב לזכור, צוותי התעופה זמינים לסייע לנוסעים עם כל עזר ניידות שתבחרו, מרגע ההגעה לשדה ועד יציאתכם מהשדה ביעד.
ועכשיו אחרי שבחרתם את כלי ההתניידות המתאים עבורכם,
אלו 5 השלבים לטיול המושלם
- תכנון ובחירת היעד
מצאו יעדים נגישים לטיול – חקרו האם המקומות בהם תרצו לבקר ביעד נגישים – מומלץ לחפש המלצות של חברים בעמוד הפייסבוק Wheelerz או באתר Wheelerz.
חפשו מידע על הנגישות ביעד שבחרתם – במידה ובחרתם ביעד מוכר המושך אליו תיירים רבים, תוכלו למצוא באינטרנט מידע רחב אודות רמת הנגישות ביעד, מהתחבורה הציבורית דרך אתרי התיירות והאטרקציות ועד המלון הספציפי שבו תרצו לשהות.
טיפ – שימו לב, המילה "נגיש" באתר המלון אינה בהכרח אומרת שההנגשה תתאים לצרכים שלכם. לכן חשוב לדבר עם המלון ישירות או לקרוא ביקורות והמלצות מחברים באתר או בפייסבוק של Wheelerz. - הזמנת טיסה
הזמנת כרטיס הטיסה – בעת הזמנת הכרטיס, יש להירשם מראש כנוסע הזקוק לסיוע ולבקש אישור הטסה של כסא הגלגלים או הקלנועית גם לטיסה חזור. כבר קרה שלא נשלח אישור מתאים לחזרה לארץ עם כיסא הגלגלים או הקלנועית אז מומלץ לשים לב שמקבלים מראש את האישור.
כמו כן, וודאו כי מקום מושבכם בטיסה מותאם לצרכים שלכם מול חברת התעופה.
סוללה – במידה ובחרתם לטוס עם כלי עזר חשמלי, בקשו לפני הטיסה מספק הסוללה של כלי העזר שלכם אישור להטסת הסוללה. אם קיבלתם אישור, וודאו כי הוא בשפה האנגלית ושמרו עותק עמכם לאורך הטיול. לפני הטיסה, גשו לאתר חברת התעופה ושם לאזור "עזרה לנוסע עם מוגבלויות", שם תוכלו למלא מסמך אישור לטיסה עם סוללת ליתיום בסעיף "טיסה עם ציוד עזר לבעלי מוגבלות".
טיפ – שמרו את המסמך ששלחתם לחברת התעופה, הוא ישמש אתכם גם בנסיעותכם הבאות. - לא לשכוח לסגור לפני הטיסה
תעודת נכה בינלאומית – אין צורך לשלם ולהפיק תעודה בינלאומית, תעודת הנכה הישראלית מעניקה לכם את אותן הזכויות.
השכרת רכב – אם אתם נוהגים בארץ, אין סיבה שלא תנהגו גם בחו"ל. אך חשוב לתאם את השכרת הרכב מול חברת ההשכרה מראש ולוודא כי הרכב מותאם לצרכים שלכם.
תו נכה לחנייה בחו"ל – בארה"ב, תוכלו לקבל תו חניה זמני בהצגת דרכון או תעודת נכה במשרד התחבורה במדינה שבה נחתתם. אך אם אתם באירופה, תוכלו לגשת טרם יציאתכם מהארץ לשגרירות מדינת היעד ולבקש לקבל אישור מודפס.
את האישור, תשימו על חלון הרכב בדיוק כמו בארץ.
מרשם לקנאביס רפואי – במדינות שאינן תומכות בקנאביס למטרות רפואה, לא תוכלו להיכנס עם הקנאביס בגבולות המדינה. עם זאת, במדינות בהן קיים האישור, תוכלו להיכנס עם הקנאביס לאחר ביצוע מס' פעולות: תרגום הרשיון לשפה המקומית על ידי נוטריון וחתימתו על המסמך, החתמת המסמך על ידי הקונסוליה הרלוונטית והצהרה במכס המקומי בעת הגעתכם ליעד, על האחזקה של הקנאביס.
ביטוח נסיעות לחו"ל – חשוב מאוד לרכוש ביטוח שיתאים אישית עבורכם לפני כל נסיעה לחו"ל. בעת רכישת ביטוח הנסיעות של פספורטכארד, שימו לב כי נציג המכירות מודע למצבכם, מתעד את מגבלותיכם וכי יש ברשותו את כל המידע הרפואי הנדרש, זאת על מנת לקבל ביטוח רפואי שיכסה אתכם בעת שהותכם בחו"ל באופן מלא ועל כל צרה שתבוא (בתקווה שלא תבוא). - הגעה לשדה התעופה והטיסה
חניית נכים בנתב"ג – חנייה לטווח קצר: בחניה לטווח קצר ניתן פטור לנכים עד 5 שעות חניה בהצגת תעודת נכה, רישיון נהיגה ורישיון רכב תואם ביציאה מהחניון.
חנייה לטווח ארוך: ניתן להסדיר חנייה לנוסעים בעלי תו כחול (כיסא גלגלים) בחניון קצר הטווח, צמוד לטרמינל 3, בתנאי תשלום הזהים לאלו שבחניון לחנייה ארוכת הטווח.
תג על כיסא הגלגלים – בעת קבלת הכרטיס ומסירת המזוודות בדלפק, בקשו מנציג חברת התעופה לשים תג על כיסא הגלגלים שלכם טרם נשלח לבטן המטוס. כך, תקבלו את הכיסא חזרה לדלת המטוס בעת הנחיתה ולא תוצאו מהמטוס על כיסא חלופי אשר לא תוכלו לנייד באופן עצמאי.
עליה למטוס – כ10 דקות לפני העלייה, חבר צוות מטעם חברת התעופה יפגוש אתכם בGate. אתם תהיו האדם הראשון שעולה למטוס ואחרונים לעזוב.
ירידה מהמטוס – כשעה לפני הנחיתה, הזכירו לדייל שתזדקקו לכיסא הגלגלים או הקלנועית שלכם בעת הירידה.
טיפ – בהרבה מטוסים אין שירותים נגישים או כיסא צר למעבר לאורך המטוס עד לשירותים, לכן כדאי ללכת לשירותים לפני העלייה למטוס. כמו כן, יתכן שתעדיפו טיסה עם עצירת ביניים, לטובת ההתרעננות. - השהות ביעד
ניידות – ברכב שכור או במונית נגישה, ברוב מדינות העולם יש זכות קדימה לקבלת שירות מוניות בעבור נכים, אך שימו לב שהמשלח דואג לכם למונית מותאמת לצרכים שלכם.
זכויות – לא בכל העולם לנכים יש זכויות כמו בישראל, לדוגמא:
– פטור מתור בהצגת תעודת נכה, לא קיים בחלק גדול מהמדינות אליהן תגיעו.
– כניסת חינם בעבור מלווה, גם אינה קיימת במדינות רבות.
– מקומות נגישים בהופעות, על אף שברוב המקרים יש, מומלץ לוודא מראש.
אז נסיעה לחו"ל עם כלי עזר להתניידות אמנם עלולה להראות כמשימה מאתגרת, אך בעזרת הטיפים והשלבים שתוארו בכתבה, היא רחוקה מלהיות בלתי אפשרית.
אנו ממליצים לכם להצטרף לקהילת Wheelerz המאפשרת למשתמשים לחלוק מידע אמין ורלוונטי בנוגע לנגישות במלונות, אטרקציות, מסעדות וכל הקשור בתיירות ופנאי, כדי להנגיש את עולם התיירות לכולנו.